Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Limeko: Rynek drobiu ekologicznego wciąż jest w powijakach

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 08-05-2017, 09:51
- Mocno rośnie liczba małych klientów, którzy szukają nowej jakości. Często cena jest zaporą nie do pokonania, zwłaszcza że zawsze jest porównywana do cen drobiu konwencjonalnego, które bywają śmiesznie niskie. Klienci nie maja często problemów z zapłata za dobrej jakości mięso wysokiej ceny, o ile cena jego konwencjonalnej wersji też nie jest niska - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Tomasz Rzemiński z firmy Limeko.
Limeko: Rynek drobiu ekologicznego wciąż jest w powijakach
W ofercie Limeko znajduje się ok. 30 produktów z mięsa kurczaka i indyka, fot. Limeko

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Tomasz Rzemiński przyznaje, że rynek drobiu ekologicznego w Polsce wciąż jest w powijakach.

- Sprzedaż w naszej firmie dynamicznie rośnie, co wciąż wymusza na nas ciągłe inwestycje. Jednak biorąc pod uwagę, że jesteśmy prawdopodobnie największym w Polsce producentem ekologicznego mięsa drobiowego to rynek zbytu jest naprawdę mały - dodaje.

Dalsza część artykułu (85%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!