Małe i średnie zakłady mięsne protestują przeciwko "szkalowaniu polskiej żywności"
- Autor: AT/portalspozywczy.pl
- Data: 28-08-2019, 09:05

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
W ocenie SRW RP informacje te szkodzą dobrej marce polskiego mięsa i wędlin, a zarazem całej polskiej żywności.
- Potwierdzeniem tej tezy były wnioski z konferencji ministra rolnictwa Jana Krzysztofa Ardanowskiego w dniu 22 sierpnia br. z udziałem Głównego Inspektora Sanitarnego Jarosława Pinkasa, Głównego Lekarza Weterynarii Bogdana Konopki i Głównego Inspektora Jakości i Artykułów Rolno Spożywczych Andrzeja Romaniuka. Minister zapewnił, że polska żywność spełnia najwyższe wymogi bezpieczeństwa i jakości, czego przykładem jest rosnący eksport i utrzymujące się na wysokim poziomie spożycie artykułów rolno-spożywczych - czytamy w komunikacie Stowarzyszenia.
komentarze (1)
Zamiast rzetelnie zbadać i przedstawić badania do wglądu społeczeństwu jako dowód braku przekroczeń substancji szkodliwych to postulują zgłaszanie do prokuratury. I to właśnie mi mówi, że jednak coś z tym mięsem i wędlinami jest nie tak. Prawda nie boi się kontroli społecznej - wystarczy pokazać badania. Ale wytwórcy wędlin tylko prokuratura potrafią straszyć. Dlatego nie jadam mięsa i wędlin.
Odpowiedz