Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Mięso komórkowe w sklepach i restauracjach? Kolejny kraj daje zielone światło

FDA uznała produkowane przez spółkę Good Meat mięso komórkowe za bezpieczne do spożycia. To ważny krok w kierunku wprowadzenia "mięsa z probówki" do restauracji i handlu detalicznego w USA.
Mięso komórkowe w sklepach i restauracjach? Kolejny kraj daje zielone światło
Producent mięsa komórkowego Good Meat jest coraz bliżej wprowadzenia swojego produktu na rynek USA. fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

USA dają zielone światło dla mięsa komórkowego

Podczas gdy Włosi zakazują produkcji mięsa komórkowego, na drugim biegunie zmian są Stany Zjednoczone. 

Good Meat, dział hodowli mięsa firmy Eat Just, Inc. poinformował, że FDA (Agencja Żywności i Leków) uznała produkowany przez firmę "nowy rodzaj mięsa, drobiu i owoców morza" wytwarzany z komórek zamiast hodowanych i poddawanych ubojowi zwierząt, za bezpieczny do spożycia.

Dalsza część artykułu (87%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

więcej informacji:

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!