Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Mięso na wtorek: Czym kierują się Polacy wybierając mięso i wędliny? (badanie)

  • Autor: Adam Tubilewicz/Portalspozywczy.pl
  • Data: 28-01-2020, 07:07
Czy polscy konsumenci ufają producentom mięsa i wędlin? Czy wieprzowina z certyfikatem jest oceniana lepiej niż bez niego? Na ile istotne dla Polaków jest pochodzenie mięsa i wędlin? - na te i wiele innych pytań próbowali odpowiedzieć autorzy obszernego badania pt. "Czego od producentów mięsa i wędlin oczekują konsumenci? przeprowadzonego przez firmę Biostat na zlecenie UPEMI.
Mięso na wtorek: Czym kierują się Polacy wybierając mięso i wędliny? (badanie)
mięso na wtorek
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Badanie "Czego od producentów mięsa i wędlin oczekują konsumenci? na zlecenie Unii Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) przeprowadziła firma Biostat. Najważniejsze wnioski z badania zostały zaprezentowane podczas konferencji "Spotkanie z jakością" w grudniu 2019 r. 

Jak mówił Bartosz Olcha, Senior Project Manager w firmie Biostat, głównym celem badania było ustalenie jakie są postawy i preferencje konsumentów względem jakości wędlin, mięsa wołowego, wieprzowego oraz drobiowego (kurczak i indyk).

Dalsza część artykułu (95%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!