• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

Mięso z bobra ma potencjał kulinarny, ale popularnością nie dorówna dziczyźnie

- Bobrzyna ma pewien potencjał kulinarny i handlowy, lecz nie może nawet
aspirować do poziomu dzika, jelenia czy sarny. Kłopotliwa jest wstępna obróbka tuszy i przygotowanie bobrzyny do podania - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Hubert Miszczuk, koordynator w firmie "Bobry.eu", specjalizującej się w odłowach i odstrzałach bobrów.
  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 21-10-2019, 14:16
Mięso z bobra ma potencjał kulinarny, ale popularnością nie dorówna dziczyźnie
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Hubert Miszczuk wskazuje, że w przypadku bobra kłopotliwa jest już wstępna obróbka tuszy.

- Przypadkowe uszkodzenia worków strojowych całkowicie dyskwalifikują daną tuszę kulinarnie, a przecież bobry należy patroszyć bezzwłocznie, często w nocy i ciężkich warunkach terenowych. Również przygotowanie bobrzyny do podania jest kłopotliwe i wymaga sporego doświadczenia, a nawet małe błędy w dawkowaniu przypraw powodują, że mięso jest bardzo ciężko zjadliwe - mówi.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Powiązane tematy:

Masz pytania? Napisz!
premium@portalspozywczy.pl
subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!