Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

strefa premium

Mięso z Polski na celowniku Czech i Słowacji

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 04-03-2019, 14:56
Trwający od stycznia kryzys wizerunkowy wokół polskiego mięsa żyje już własnym życiem. W jego podsycaniu prym wiodą Czesi i Słowacy, którzy, pomimo sprzeciwu Komisji Europejskiej, wprowadzili dodatkowe kontrole polskiej żywności i otwarcie nawołują do bojkotu mięsa pochodzącego z Polski. Czy w zarzutach naszych południowych sąsiadów jest ziarno prawdy?
Mięso z Polski na celowniku Czech i Słowacji
fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Od emisji reportażu, w którym pokazano nielegalny ubój w jednym z zakładów na Mazowszu minęły niemal dwa miesiące. Wydawałoby się, że po takim czasie o problemach branży wołowej będziemy pisać już wyłącznie w czasie przeszłym. Jest jednak inaczej. Z kłopotów polskiej branży wołowej skwapliwie skorzystali Czesi i Słowacy, którzy systematycznie podgrzewają temat i nie ustają w ujawnianiu kolejnych nieprawidłowości. Dzieje się tak pomimo napomnień ze strony Komisji Europejskiej i faktu, że w lutym także w Czechach ujawniono nielegalną rzeźnię, w której znajdowało się 1200 kg wołowiny bez certyfikatów i stosownych stempli (czytaj więcej)

Dalsza część artykułu (91%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!