Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Minister rolnictwa i organizacje producenckie: certyfikaty są gwarancją jakości mięsa

  • Autor: PAP
  • Data: 30-07-2020, 16:20
Certyfikaty to gwarancja, że mięso jest najwyższej jakości - przekonywali przedstawiciele polskich organizacji reprezentujących sektor produkcji mięsa podczas czwartkowej konferencji prasowej zorganizowanej w ministerstwie rolnictwa.
Minister rolnictwa i organizacje producenckie: certyfikaty są gwarancją jakości mięsa
fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Ludzie kupujący żywność ze znakiem "produkt polski" wspierają polską gospodarkę, miejsca pracy, dochody rolników, a także umożliwią realizację programów społecznych. A ci, którzy mają szczególne wymaganie jakościowe, powinni szukać żywność ze znakami jakości, które gwarantują m.in. sposób chowu zwierząt czy tradycyjne metody wytwarzania produktu - mówił minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski.

Celem konferencji była promocja polskiego mięsa: wołowego, wieprzowego i drobiu oraz podkreślenie znaczenia certyfikatów jakości (QAFP, QMP, PQS, rolnictwo ekologiczne, Jakość Tradycja) i rozwiązań w zakresie znakowania żywności (np. produkty bez GMO), tradycyjnych, rodzimych ras zwierząt oraz oznaczenia PRODUKT POLSKI.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Jan 2020-07-31 12:17:09

    mięso niszczy środowisko i zdrowie człowieka

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!