Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

MLEKO, MIĘSO, ALKOHOLE - zapraszamy na sesje tematyczne w ramach XI FRSiH!

  • Autor: www.portalspozywczy.pl
  • Data: 31-10-2018, 11:05
"Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę"; "Mleczarnie w pogoni za trendami. Naturalny convenience święci tryumfy"; "Rynek alkoholi - nowe przepisy, nowe trendy i nowi konsumenci" - to tytuły trzech debat tematycznych, które odbędą się podczas XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018 (5-6 listopada, Hotel Sheraton, Warszawa).
MLEKO, MIĘSO, ALKOHOLE - zapraszamy na sesje tematyczne w ramach XI FRSiH!
fot. materiały prasowe PTWP

Najnowsze trendy, ale też wyzwania, bariery rozwoju, przepisy prawne – to najgorętsze wątki, które zostaną poruszone podczas sesji tematycznych FRSiH 2018!

ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Sesje tematyczne odbędą się 5 listopada w godzinach 15.30-17.00 (3 sesje w trzech salach).

Polska branża mięsna przeskoczyła swoją ligę

·        Czynniki sukcesu polskiego mięsa na arenie międzynarodowej
·        Polskie mięso: liderzy rynkowi, trendy konsumenckie, nowe kategorie
·        Mięsne marki – jak je kreować w dobie trendów wege?
·        Mity nt. mięsa – jak kształtować świadomość konsumentów?

Udział potwierdzili:

- Piotr Antkowiak, dyrektor zarządzający, OSI Poland Foodworks
- Witold Choiński, prezes zarządu,  Polskie Mięso
- Anna Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik
- Janusz Rodziewicz, prezes zarządu głównego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
- Wiesław Różański, prezes zarządu, UPEMI
- Mariusz Szymyślik, dyrektor, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz 
- Łukasz Targoszyński, adwokat, Baker McKenzie Krzyżowski i Wspólnicy sp. k.
- Józef Wiśniewski, prezes zarządu Wipasz
- Bartłomiej Wyrębski, członek zarządu, Plukon Sieradz, członek zarządu, dyrektor, Agri biznes 

Mleczarnie w pogoni za trendami. Naturalny convenience święci tryumfy

·        Mleczarstwo mocno poszukuje innowacji i nowości
·        Laktoza, cukier i tłuszcz niemile widziane. Odpowiedź na deklaracje konsumentów
·        Natura, eko, zdrowie – trendy kształtujące innowacje w branży spożywczej
·        Inwestycje i rozwój pod zmieniające się trendy: park maszynowy, opakowania, logistyka, marketing

Udział potwierdzili:

- Andrzej Babuchowski, prezes, Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego, SM Mlekpol
- Edward Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
- Małgorzata Cebelińska, dyrektor Wydziału Handlu, SM Mlekpol w Grajewie
- Monika Czapska-Zych, dyrektor Zakładów Mleczarskich, LAKTOPOL-A Sp. z o.o.
- Aleksandra Świerczyńska, prezes zarządu, Milkpol SA
- Bogdan Woźniak, zastępca prezesa ds. handlu, Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu
- Krzysztof Wróblewski, wiceprezes zarządu, SM LAZUR

Rynek alkoholi - nowe przepisy, nowe trendy i nowi konsumenci

·        Alkohole w wersji light – nowe oczekiwania konsumentów. Rynek gotowy na innowacje
·        Polska wódka – wyzwania budowy naszej „dumy narodowej”
·        Wino, cydry, niszowe browary – kto najbardziej skorzysta na trendach?
·        Alkohol trudniej dostępny – pierwsze podsumowania skutków nowych przepisów

Udział potwierdzili:

- Krzysztof Kouyoumdjian, dyrektor ds. relacji zewnętrznych, CEDC International sp. z o.o.
- Jakub Nowak, prezes zarządu, Jantoń
- Robert Ogór, prezes zarządu, Ambra SA
- Marek Sypek, dyrektor zarządzający, Stock Polska
- Andrzej Szumowski, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard, Przewodniczący Rady Głównej, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!