Nadchodzi czas na bezmięsne produkty na półce wędlin
- Autor: RW,portalspozywczy.pl
- Data: 19-02-2016, 13:07

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Magdalena Nowak zauważa, że fleksiterianizm to ograniczenie spożywania mięsa i jego przetworów, ale również postawa związana ze spożywaniem mięs tylko okazjonalnie np. w święta, na przyjęciach czy w restauracjach.
- Fleksiterianizm czasami może wiązać się z okresem przejściowym wśród osób stawiających sobie za cel przejście na dietę. Jeśli chodzi o potencjał handlowy to najszersza grupa klientów. 12 proc. dorosłych Polaków uważa, że je mięsa za dużo a 9 proc. je mięso i jego przetwory tylko kilka razy w miesiącu. To między innymi jedna z przyczyn spadku spożycia przetworów mięsnych w Polsce – zauważa.
komentarze (0)