Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Niski poziom spożycia dziczyzny wynika z niewiedzy

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 02-06-2017, 14:54
- Obecnie w Polsce, w większości gospodarstwach domowych, nie ma nawyku spożywania dziczyzny, co stanowi ograniczenie w rozwoju tego niszowego rynku. Dodatkowo konsumenci często nie posiadają nawet elementarnej wiedzy o mięsie z dzikich zwierząt lub posiadają taką, ale w bardzo ograniczonym zakresie - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Grzegorz Rykaczewski, analityk agrobiznesu w departamencie sektorów strategicznych Banku Zachodniego WBK.
Niski poziom spożycia dziczyzny wynika z niewiedzy
Grzegorz Rykaczewski, analityk agrobiznesu w departamencie sektorów strategicznych Banku Zachodniego WBK., fot PTWP

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Lasy Państwowe planują stworzenie sieci sklepów z dziczyzną oraz przetworami z grzybów i jagód. Plany państwowej spółki są ambitne. Jeszcze w 2017 roku planowane jest otwarcie czterech placówek, a docelowo miałoby być ich kilkanaście. (czytaj więcej)

Grzegorz Rykaczewski zauważa, że dziczyzna w praktyce nie istnieje w jadłospisie statystycznego Polaka.

Dalsza część artykułu (83%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!