Partnerzy portalu partner portalu partner portalu
Mięso

O kondycji branży mięsnej na Internetowym Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2020

Jak pandemia zmieniła branżę mięsną? Czy trend roślinny lepiej zwalczać czy na nim zarabiać? Zrównoważony rozwój zagrożeniem czy szansą?. Na te tematy już 3 listopada będziemy rozmawiać podczas debaty "Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?" w ramach Internetowego Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2020.

O kondycji branży mięsnej na Internetowym Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2020
mięso na wtorek
Uczestnicy sesji "Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał?" w ramach Internetowego Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2020. fot. PTWP/mat. pras.

Autor: Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl
Data: 27-10-2020, 06:22

Internetowe Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2020 już 3-4 listopada.

Nowa, internetowa formuła pozwoli na utrzymanie dotychczasowego poziomu dyskusji, a uczestnictwo w forum możliwe będzie z dowolnego miejsca na świecie, z dowolnego urządzenia z dostępem do Internetu, bez żadnego ryzyka epidemicznego. 

ZAREJESTRUJ SIĘ!

Forum Rynku Spożywczego i Handlu ze względu na wymogi związane z aktualną sytuacją epidemiczną w Warszawie przybiera formułę internetową i odbędzie się bez udziału publiczności. Transmisje debat będzie można śledzić między innymi w portalach: portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl, horecatrends.pl i na stronie frsih.pl (po wcześniejszej rejestracji).

Tradycyjnie już na Forum nie zabraknie debaty poświęconej branży mięsnej. Sesja Kondycja branży mięsnej – kto stracił, kto zyskał? odbędzie się we wtorek, 3 listopada 2020 r. w godz. 13:30-15.

Debata rozpocznie się od rozmowy w formule 1:1 z Tomaszem Jakubiakiem, szefem kuchni, restauratorem, gospodarzem programu "Sztuka Mięsa” i ambasadorem kampanii „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.”

Następnie przejdziemy do debaty, w której udział wezmą:

Ludomir Biedecki, radca prawny, associated partner, Noerr
Witold Choiński, prezes zarządu, Związek Polskie Mięso
Dariusz Goszczyński, dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza
Tomasz Łączyński, prezes zarządu, Pekpol Ostrołęka SA 
Jakub Olipra, ekonomista, Departament Analiz Makroekonomicznych, Credit Agricole Bank Polska
Marcin Świąć, prezes zarządu, SuperDrob SA 
Adam Zdanowski, współwłaściciel, ZM Wierzejki 

Joanna Trybus, zastępca dyrektora Departamentu Przetwórstwa i Rynków Rolnych MRiRW

Dyskusję poprowadzi Adam Tubilewicz, dziennikarz serwisu portalspozywczy.pl

Podczas panelu porozmawiamy w szczególności o aktualnych wyzwaniach dla branży. Rok 2020 był niezwykle trudny dla sektora mięsnego. Ptasia grypa, ciągłe zmagania z ASF, pandemia i związane z nią wyzwania w utrzymaniu produkcji i eksporcie, ale także zagrożenia w postaci nowych przepisów. To w 2020 r. poznaliśmy założenia Europejskiego Zielonego Ładu czy "Piątki dla zwierząt". Naszych gości poprosimy o podsumowanie mijających burzliwych miesięcy i wskazanie obecnego stanu branży. 

więcej informacji:

branża mięsna RSS ALERT    /    Internetowe Forum Rynku Spożywczego i Handlu RSS ALERT    /    FRSiH 2020 RSS ALERT    /    Mięso na Wtorek RSS ALERT    /    FRSiH RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.219.31.204
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!