Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

strefa premium

Owady nowym superfoods? (wywiad)

  • Autor: Albert Katana, www.portalspozywczy.pl
  • Data: 11-10-2021, 14:02
- Niektóre zagraniczne firmy oferują burgery, pulpety czy „mięso mielone” z owadów jadalnych i myślę, że za jakiś czas takie produkty będą dostępne również w Polsce - mówi Urszula Nizio, współzałożycielka firmy FoodBugs, mgr dietetyki.
Owady nowym superfoods? (wywiad)
O potencjale owadów jadalnych; fot. shuterstock.com

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Owady jadalne to nowość w Polsce – jaki jest odbiór oferty sklepu FoodBugs? Które produkty kupowane są najczęściej?

Wiele osób reaguje pozytywnie na dostępność produktów z owadów w Polsce. Można zauważyć, że większość naszych klientów kupuje nasze produkty z czystej ciekawości. Chcą spróbować nowych smaków czy też stawiają sobie za wyzwanie spróbowanie tak nietypowego, egzotycznego produktu. Najczęściej kupowane produkty w naszym sklepie to suszone świerszcze i suszone larwy mącznika w przyprawach. Popularnością cieszy się również mąka ze świerszczy, która jest świetnym dodatkiem do placków, naleśników czy ciast.

Dalsza część artykułu (80%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!