Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Pamapol liczy na szybki rozwój kategorii konserw. Sprzyja trend convenience

  • Autor: RW, portalspozywczy.pl
  • Data: 07-10-2016, 13:27
Zdaniem Roberta Jankowskiego, prezesa Pamapolu, kategoria konserw mięsnych ma przed sobą dobre perspektywy i będzie się mocno rozwijać. Wiąże się to ze zmianą zachowań konsumentów, którzy coraz większą wagę przywiązują do wygody i szybkości codziennych zakupów.
Pamapol liczy na szybki rozwój kategorii konserw. Sprzyja trend convenience
Robert Jankowski, prezes Pamapolu. Fot. Piotr Waniorek

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

ROBERT JANKOWSKI, PREZES PAMAPOLU BĘDZIE PRELEGENTEM IX FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

- Perspektywy rozwoju tej kategorii produktowej oceniamy jako obiecujące i dobrze rokujące. Konserwy mięsne odnajdują się na dzisiejszej półce dobrze, jest to stabilna kategoria, o czym świadczą wskaźniki sprzedażowe. W pierwszej połowie zeszłego roku rynek konserw mięsnych w Polsce osiągnął wartość ponad 520 mln zł, co przekłada się na niemal 34 mln kg sprzedanego produktu - przyznaje Robert Jankowski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!