Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
Mięso

Pamapol: mięso drobiowe przyszłością konserw i pasztetów

Pamapol zamierza dalej inwestować w rozwój kategorii konserw i pasztetów. Robert Jankowski, prezes firmy, ocenia, że perspektywy rynkowe są dobre, a przyszłość wiąże się przede wszystkim z produktami opartymi na mięsie drobiowym.

Pamapol: mięso drobiowe przyszłością konserw i pasztetów
Robert Jankowski, prezes zarządu Pamapol S.A. Fot. Piotr Waniorek

Autor: RW, portalspozywczy.pl
Data: 13-10-2016, 15:25

ROBERT JANKOWSKI, PREZES PAMAPOLU BĘDZIE PRELEGENTEM IX FORUM RYNKU SPOŻYWCZEGO I HANDLU! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

Prezes Pamapolu w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl przyznaje, że firma ciągle mocno stawia na konserwy i pasztety. Na rynku pojawiają się innowacyjne rozwiązania oferowane przez producenta z siedzibą w Ruścu. 

- Niezmiennie inwestujemy w kategorie konserw mięsnych i pasztetów. Jako pierwsi wprowadziliśmy unikalne nakładki na konserwy, dzięki którym produkty dłużej zachowują świeżość. Takie opakowanie sprawia, że można w łatwy i wygodny sposób przechowywać i zabezpieczać produkt – niezależnie od tego czy jesteśmy właśnie w trakcie letniego wyjazdu, czy zakupiliśmy konserwę na domowy użytek - wyjaśnia Robert Jankowski.

Grupa Pamapol produkuje także konserwy pod marką Spichlerz Rusiecki. 

- W ostatnim czasie rozwinęliśmy portfolio marki o produkty drobiowe – udziec z indyka i mięsiwo z kurczaka, które zawierają 80 proc. mięsa i posiadają unikalną recepturę wolną od ulepszaczy smaku, glutaminianu sodu i fosforanów - mówi.

Jankowski przyznaje, że szczególnie perspektywiczne są produkty oparte na drobiu, co wiąże się z rosnącą świadomością polskich konsumentów.

- Przewidujemy, że wraz ze wzrostem świadomości zdrowotnej konsumentów, udział konserw i pasztetów drobiowych w rynku będzie sukcesywnie wzrastał. Mięso z drobiu stanowi bowiem ważny element piramidy żywieniowej. Rezygnacja z mięsa czerwonego na rzecz drobiowego w zbilansowanej diecie jest rekomendowana przez Światową Organizację Zdrowia (WHO), gdyż jest ono dużo mniej kaloryczne i lepiej przyswajalne przez nasz organizm. Dla porównania – wieprzowina zawiera 5 razy, a wołowina 2 razy więcej tłuszczu niż mięso drobiowe mówi Robert Jankowski, prezes Pamapolu.

Zachęcamy do przeczytania pełnej rozmowy z Robertem Jankowskim, prezesem Pamapolu - Robert Jankowski, prezes zarządu Pamapol S.A. - przeczytaj obszerny wywiad

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

SPÓŁKI SEKTORA SPOŻYWCZEGO NA GPW

PMPPamapol SA

więcej informacji:

Robert Jankowski RSS ALERT    /    Pamapol RSS ALERT    /    konserwy RSS ALERT    /    Pamapol S.A. RSS ALERT    /    pasztety RSS ALERT    /    konserwy mięsne RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.236.156.34
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!