Z powodu niskiej świadomości społecznej o walorach gęsiny, wystartowała właśnie kampania promująca jej spożycie. - Ma ona zachęcić Polaków do tego mięsa i wypromować je jako danie np. z okazji dnia św. Marcina czy Bożego Narodzenia - tłumaczy Leszek Kawski.
Dyrektor KRD zapowiada, że listopad i grudzień będą należeć do gęsi.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

komentarze (5)
Polki do garów! A Polacy?
OdpowiedzPolacy też nie umieją robić gęsi!
OdpowiedzFakt nie umiem piec gesiny, bo jej praktycznie nie ma na rynku. A jak mowi klasyk, trening czyni mistrza. Ges , wbrew przyslowiu, to madre i bardzo niezalezne zwierze. Jedyny drob ktory moze byc hodowany tylko na wolnym wybiegu, bo inaczej sie zbuntuje i zdechnie. Taka to madra ptica i w dodatku zdrowa, smaczna.pozywna,ekologiczna. Tylko ta cena. Jesli rynek nie zblizy ceny do miesa indyczego nie bedzie szansy na zwiekszenie spozycia i zadne pomysly marketingowe nie pomoga. A polskie gospodynie domowe sa zdolne i szybko naucza sie kucharzyc z pyszna gesina w roli glownej.
Odpowiedzw grudniu króluje zając i karp!!!!!!!!! gęsi to w USA!!!!!!!!!!!!!!! a tak nawiasem gęsi nie ma w sprzedaży .wszystko idzie na eksport.
Odpowiedzz miłą chęcią kupiłabym gęsinę tylko gdzie? mieszkam w tarnowie, nie pamiętam , żebym spotkała to mięso w sklepie? ktoś mi podpowie?
Odpowiedz