Sushi Factory znajduje się w Robakowie (Wielkopolskie) i zatrudnia ok. 30 osób. "Przy pomocy ciekłego azotu w tunelu kriogenicznym jesteśmy w stanie schłodzić gotowy produkt do temperatury +2 stopnie Celsjusza. Zachowanie ciągu chłodniczego na całym etapie produkcji oraz zastosowanie modyfikowanej atmosfery do pakowania gotowego produktu pozwala na wydłużenie terminu przydatności do 6 dni, co wyróżnia nasz produkt spośród konkurencji" - podkreśla Tubacki.
Firma, rozpoznawalna w wielkich aglomeracjach chce trafić ze swoimi produktami także do małych miejscowości. Fabryka ma zamiar też podbić zagranicę. Według planów spółki Sushi Factory w przyszłym roku produkty fabryki mają trafić na zagraniczne rynki, ze szczególnym uwzględnieniem Europy Zachodniej i Turcji.
Zakład przy produkcji posługuje się międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności BRC, uzyskał też najwyższy Certyfikat Inspekcji Weterynaryjnej, pozwalający na handel z kontrahentami z całej Unii Europejskiej.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl


komentarze (4)
Znowu przechwałki. 6 dniowe Sushi w modyfikowanej atmosferze...i do tego składniki nakładane gołymi łapami na linii produkcji. Pycha! ;)
OdpowiedzNo tak, potwierdzam warunki produkcji super, tylko co to ma wspólnego z sushi? Podobieństwo? Czy to powrót do wyrobów sushipodobnych? Mam nadzieje, że panie idąc do klopa myją ręce przed i po?
OdpowiedzJak co to ma wspólnego z sushi? Sushi to danie japońskie, które kreują składniki, a nie sposób jego przygotowania/produkcji. Więc wypowiedź bez sensu
Odpowiedzwyglądają dość profesjonalnie, dobre zarządzanie i nareszcie komuś coś się chce a nie tyko narzekać jak poniższe wypowiedzi
Odpowiedz