Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Polskie Mięso: Zamienniki to tymczasowa moda

  • Autor: Jakub Szymanek/portalspozywczy.pl
  • Data: 15-03-2021, 13:55
– Zamienniki mięsa są wyzwaniem dla firm, za którym wiele z nich podąża. Jednak myślę, że nie jest to długi czy długookresowy trend – powiedział w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso.
Polskie Mięso: Zamienniki to tymczasowa moda
Witold Choiński, prezes Związku Polskie Mięso i Jakub Szymanek / fot. PTWP

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Portalspozywczy.pl: Mija rok od wprowadzenia pierwszych obostrzeń. Pandemia była trudnym czasem dla branży mięsnej, w szczególności dla drobiarstwa. Jak z perspektywy tego roku ocenia pan kondycję branży mięsnej?

Dalsza część artykułu (94%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • miensorzerny 2021-03-16 09:23:59

    to radzę zrewidować postawę, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku. sam lubię mięsko i z niego nie zrezygnuję nigdy, ale już ograniczyłem, i będę śledzić alternatywy

    Odpowiedz
  • Henryk VIII 2021-03-17 02:00:35

    Ileż pychy, buty i pogardy w korpogadkach mięsnego prezesa. Najwyraźniej człek oślepł na jedno oko od nadmiaru mięsa i nieudolnie próbuje zaklinać rzeczywistość. Albo już jest od niej całkowicie oderwany i nie raczy dostrzegać postępującej i nieodwracalnej zmiany w świadomości u młodych zwłaszcza ludzi co do mięsnego biznesu. Zmiany, która może tylko postępować. A do tego dojdą zmiany klimatyczne i wtedy dopiero mięsnemu panu prezesowi zrobi się duszno. Oczywiście mięsko tego pana nie zniknie, ale jeśli ów arogant myśli, że to nowe to tylko trend, moda czy dieta na krótką chwileczkę to jest w nader grubym błędzie. Nie ma żadnego przypadku w tym, że coraz więcej mięsnych firm wchodzi w jarstwo, wege czy jak ów jegomość lekceważąco to zwie zamienniki. Te firmy zaczynają rozumieć, że myśląc o przyszłości trzeba sobie wypracować drugą biznesową rączkę, nóżkę czy ramię, żeby nie zostać z ręką w wyłącznie mięsnym nocniku. I należy spodziewać się stopniowego zwiększania się tej nowej odnogi, bo będzie to konieczność.

    Odpowiedz
  • brawo 2021-03-22 12:18:16

    Jak ten gość zacznie w swojej firmie produkowac zamiennki to strach bedzie kupic, on nienawidzi weganów

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!