Burneika Burger. Hardkorowy Koksu wszedł w gastronomię
- Autor: AT
- Data: 23-05-2022, 09:50

Burneika Burger, czyli nowy projekt Hardkorowego Koksa
Robert Burneika, czyli Hardokorowy Koksu to litewski kulturysta, zawodnik MMA, a przede wszystkim bohater popularnych filmów zachęcających do trenowania kulturystyki umieszczonych w serwisie YouTube. Kilka lat temu jego najsłynniejsze powiedzenie "Nie ma lipy" cytowała cała Polska.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Burneika postanowił zdyskontować swoją medialną popularność w biznesie. W 2015 roku otworzył w Warszawie siłownię Burneika Sport's Gym.
Gdzie jest Burneika Burger w Warszawie?
Najnowszą inicjatywą kulturysty jest biznes gastronomiczny, który powstał...tuż obok siłowni. Otwarty w połowie maja 2022 r. Burneika Burger, czyli "Burgery bez lipy" to lokal mieszczący się w Warszawie przy ul. Kopijników 42 na Białołęce.
Niestety, w menu nie znajdziemy słynnych "stejków", którymi lubi zajadać się kulturysta. Mamy za to cztery rodzaje burgerów pod nazwami nawiązującymi do kultowych tekstów Burneiki: "Hardkorowy burger", "Nie ma lipy" czy "Jest pompa". Największy z nich "Hardkorowy" zawiera aż trzy kotlety wołowe (pół kilo mięsa) i kosztuje 49 zł.
Co ciekawe, w ofercie znalazł się także wegański burger. "Kanapeczka" z zamiennikiem mięsa od Beyond Meat kosztuje 35 zł.
Skąd pomysł na Burneika Burger?
Robert Burneika przyznaje, że pomysł na burgerownię zrodził się podczas długiego pobytu kulturysty w USA, a receptury kanapek są jego autorstwa.
- Stawiamy na jakość mięsa - to najważniejszy składnik. Otrzymujemy je od rzeźnika, przywozi go specjalnie dla nas każdego ranka. Mięso jest zawsze świeże i soczyste. Ważna jest także bułka, musi być delikatna. Do tego warzywa i autorski sos. Mamy cztery burgery, w tym jeden, dla najbardziej wymagających, czyli "hardkorowy burger", w którym znajduje się prawie pół kilo mięsa - opowiada w rozmowie z warszawa.naszemiasto.pl
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
28 maja to Międzynarodowy Dzień Burgera
-
Pasibus otwiera kolejny lokal w Poznaniu
-
Leo Messi zaprasza na Messi Burgery w Hard Rock Cafe
-
McDonald’s: debiut warzywnego Veggie McWrap, powrót Maestro i Duety Śniadaniowe
-
Burger Drwala w McDonald's w nowej odsłonie
-
Lidl rusza ze sprzedażą produktów dla fleksitarian
-
MAX Premium Burgers wprowadza nowego burgera
-
Proces Jamie Olivera i McDonald's - jak powstał ten fake news?
-
W Radomiu ruszył MAX Premium Burgers
-
Bydło i Powidło: Burgery wpisane w nową kulturę jedzenia w Polsce
komentarze (0)