Sposobem realizacji produkcji zaufanego jest rozwijanie systemów certyfikacji jakości żywności opartych na restrykcyjnych normach jakościowych zapewniających pełną kontrolę nad całym łańcuchem produkcji. - Klienci, przykładający coraz większą wagę do wyboru bezpiecznej żywności, kupując certyfikowane produkty są pewni, że pochodzą od zaufanych dostawców, a hodowcy i przetwórcy, dostarczając konsumentom produkt spełniający najwyższe standardy, nie muszą obawiać się strat wizerunkowych, co pociąga za sobą spadki udziału w rynku – zaznacza Łukasz Hołubowski.

Wskazuje, że proces uzyskiwania certyfikatu jest całkowicie transparentny, co oznacza, że weryfikacja zgodności każdego etapu produkcji z odpowiednimi wytycznymi jest starannie dokumentowana i analizowana przez niezależne akredytowane jednostki certyfikujące, posiadające upoważnienie organów administracji. Agencja Rynku Rolnego stwarza szansę do przystępowania do systemów jakości w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl