Prezes Drosedu: Kończymy rozbudowę zakładów w Siedlcach i Międzyrzecu Podlaskim
- Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
- Data: 08-08-2011, 15:24

Działania inwestycyjne grupy Drosed zmierzają też w kierunku rozwoju wizerunku i świadomości marki. - Stawiamy na bezpieczeństwo produktów. Używamy tylko surowca z własnych zakładów ubojowych. Stosujemy innowacyjne rozwiązania oraz nieustannie rozwijamy asortyment oferując naszym konsumentom nowości - mówi
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Jacek Lewicki. - Bardzo ważna jest dla nas realizacja potrzeb dystrybutorów i konsumentów. W ostatnich miesiącach zaproponowaliśmy m.in. wygodny kubełek familijny elementów w marynacie oraz gamę nowych, wyjątkowo smacznych wędlin drobiowych w plastrach - dodaje.Prognozuje, że w związku z powszechnym zapracowaniem Polaków coraz powszechniejsze będzie wykorzystywanie półproduktów w naszych kuchniach. - Będzie miał miejsce dalszy rozwój kategorii asortymentu wygodnego do spożycia i szybkiego w przygotowaniu. Grupa Drosed już dzisiaj oferuje elementy w marynatach do samodzielnego przygotowania przez konsumentów. Pracujemy także nad następnymi nowościami - zaznacza prezes Drosedu.
Jeśli chodzi o mięso, Lewicki liczy na to, że mięso pakowane na tackach, przy wykorzystaniu gazu obojętnego czy metodą vacum, stanie się standardem w sklepach. - To pozwoli klientowi kupować bezpieczny, wygodnie zapakowany produkt, a dystrybutorom panować nad stratami poprzez dłuższe terminy przydatności do spożycia - tłumaczy prezes Drosedu.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Antybiotyki w mięsie to mit? Branża tłumaczy skąd się wziął
-
Mięsna Paczka: Chcemy dotrzeć do 100 tysięcy polskich rodzin (wywiad)
-
mięso na wtorek
Jak zrobić domową wędlinę? Wystarczy garnek, kawałek mięsa i przyprawy
-
Mięso z przyszłości pod znakiem zapytania. "Nadzieje zderzają się z rzeczywistością"
-
Polskich ubojni będzie coraz mniej? "Rachunek ekonomiczny jest bezwzględny"
-
Dystrybutor win z dużą inwestycją. "Budujemy zaplecze do rozwoju"
-
ekonomiczny poniedziałek
3 kluczowe wydarzenia w maju w branży spożywczej i handlu
-
UE będzie dyskryminować czerwone mięso? Branża apeluje do ministra
-
Polski producent alternatywnego białka zwiększa moce. Buduje nowy zakład
-
Rocznie do budżetu trafi 150 mln zł w związku z opłatami weterynaryjnymi
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
komentarze (0)