Prezes Grupy Sokołów: Hiszpania to ciekawy rynek i wyzwanie dla firm mięsnych
- Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
- Data: 18-02-2016, 12:25

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Sokołów najwięcej mięsa i wyrobów przetworzonych eksportuje do krajów UE, bo ok. 86 proc., zaś Hiszpania stanowi ok. 7 proc. udziału w jego eksporcie.
- Hiszpania to bardzo ciekawy rynek. Jednak pozyskanie rynku hiszpańskiego jest dla producenta z wielu względów dużym wyzwaniem. Z jednej strony w Hiszpanii następuje stały wzrost hodowli i uboju wieprzowiny oraz wołowiny, np. ostatnie dane mówią, że pogłowie bydła wzrosło w 2015 r w Hiszpanii o 3 proc., zaś uboje wołowe o 5,6 proc. w stosunku do 2014 r. – mówi serwisowi portalspozywczy.pl Bogusław Miszczuk.
komentarze (0)