Prezes Inwestel: Przemysł mięsny się przeobraża
Sektor mięsny w Polsce jest bardzo tradycyjny. Nie wpływa tak aktywnie na trendy żywieniowe jak inne sektory przemysłu spożywczego. Jednak i ta branża w ostatnich latach przeszła pewne przeobrażenia co wpłynęło na modyfikację dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsnym - powiedziała serwisowi portalspożywczy.pl Ewa Kowalska, prezes firmy Inwestel.

- Zauważyliśmy spore zainteresowanie mieszankami stosowanymi do tradycyjnych polskich wyrobów, większy nacisk kładzie się na dobry trwały smak i dobrą jakość wyrobów. Wzrosło też zainteresowanie dodatkami bez alergenów oraz mieszankami bez glutaminianu sodu - mówi Ewa Kowalska.
Sporo naszych klientów poszukuje oryginalnych mieszanek stosowanych w innych krajach europejskich do tamtejszych tradycyjnych wyrobów - dodaje Pani prezes.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Inwestel jest dystrybutorem dodatków do produkcji mięsnej i wędliniarskiej. W swojej ofercie ma między innymi solanki, emulgatory, dodatki smakowe, stabilizatory barwy, barwniki czy preparaty do wędlin surowych.
