Prezes Łmeatu: Inwestujemy w innowacje
- Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
- Data: 19-11-2015, 15:25

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
ZM Łmeat Łuków inwestują m.in. w procesy związane z produkcją mięs dojrzewających. – Jest to produkt numer jeden, jeśli chodzi o zapotrzebowanie kanału HoReCa. Nie ma obecnie dobrej restauracji, w której nie podaje się dobrych steków i to niekoniecznie z argentyńskiej wołowiny. Polska wołowina jest najlepszą wołowiną. Obcokrajowcy zwracają na to uwagę, podczas gdy mi sami tego nie dostrzegamy – komentuje Grażyna Prokopiuk. - Szefowie kuchni, którzy doskonale znają się na ocenie mięsa, często wybierają wołowinę z naszych zakładów. Dlatego dynamicznie rozwijamy tę gałąź naszej działalności – dodaje.
- Innowacje są bardzo ważne, ale w rozwoju firmy szczególną uwagę warto zwrócić także na inwestycje w kanały dystrybucyjne. Wiele firm z wielką trwogą przyjęło informacje o ASF i o rosyjskim embargu. Wszyscy zastanawialiśmy się co zrobić, aby produkcja nie spadła; aby utrzymać obroty; aby nie musieć zwolnić pracowników - zwłaszcza tych wykfalifikowanych, o których pozyskanie walczyliśmy, gdyż o dobrego pracownika jest dziś bardzo trudno. Zatem musieliśmy zadbać o to, żeby móc nadal sprzedać wyprodukowane przez nas towary, kiedy zamknęły się przed nami istotne rynki zewnętrzne – zaznacza.
komentarze (2)
Innowacje i dotacje dla sektora rolnego i spożywczego: artmetic.pl
OdpowiedzTo jeszcze zainwestujcie w jakiść sensowną nazwę i identyfikacje wizualną. Nazwa Łmeat jest tak tragiczna, że aż trudno sobie wyobrazić gorszego potworka. Śmieją się z Was anglojęzycznych forach.
Odpowiedz