Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

strefa premium

Prezes Polskiego Instytutu Halal: Zakazując uboju religijnego Polska może stracić bardzo dobrą gałąź gospodarki

  • Autor: Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl
  • Data: 28-09-2020, 14:44
O zasadach i kontrowersjach wokół przeprowadzania uboju religijnego oraz nowelizacji Ustawy o ochronie zwierząt rozmawiamy z dr inż Mohamedem Salahem Messikhem, prezesem Polskiego Instytutu Halal.
Prezes Polskiego Instytutu Halal: Zakazując uboju religijnego Polska może stracić bardzo dobrą gałąź gospodarki
Na czym polega przeprowadzanie uboju religijnego? fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Adam Tubilewicz, Portalspozywczy.pl: Kto może dokonywać uboju w systemie halal?

Dr inż. Mohamed Salah Messikh, prezes Polskiego Instytutu Halal: Ubój halal może zostać wykonany wyłącznie przez osobę wyznania muzułmańskiego zgodnie z określonymi procedurami. Osoba ta musi posiadać kwalifikacje do przeprowadzania takiego uboju, tj. ukończone szkolenie Polskiego Instytutu Halal w standardzie halal, ukończone szkolenie teoretyczne dla pracowników rzeźni przeprowadzane przez Powiatowego Lekarza Weterynarii oraz ukończony trzymiesięczny staż pod nadzorem osoby, która wykonuje ubój halal przez minimum trzy lata. 

Dalsza część artykułu (93%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!