Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Prezes PSPR: Sieci handlowe powinny wziąć na siebie część kosztów certyfikacji

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 28-09-2018, 14:31
- W niektórych firmach certyfikat zabiera 25 proc. zysku brutto. Apeluję do sieci handlowych żeby, nie obniżając ceny przetwórcy, podzieliły się częścią kosztów uzyskania tych certyfikatów - mówi Jerzy Safader, prezes Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb podczas konferencji MSC "Zrównoważone rybołówstwo i certyfikacja produktów rybnych w Europie Centralnej: dobre praktyki, szanse, wyzwania"
Prezes PSPR: Sieci handlowe powinny wziąć na siebie część kosztów certyfikacji
Jerzy Safader, prezes PSPR, fot. archiwum

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jerzy Safader zwrócił uwagę, że koszt certyfikacji, np. MSC, obecnie ponosi praktycznie w całości przetwórca i ewentualnie konsument.

- Sieci są głównym odbiorcą naszych produktów, a my jesteśmy głównym dostawcą produktów rybnych. Apeluję do sieci handlowych żeby, nie obniżając ceny przetwórcy, podzieliły się częścią kosztów. Wówczas od razu wskaźnik np. MSC pójdzie w górę - dodał.

Dalsza część artykułu (82%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • pomorzanin 2018-10-01 19:10:03

    oby ktoś usłyszał. B. mądre słowa.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!