Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Prezes "Polskiej Ekologii": Sprzedajmy Chińczykom żywność premium za dobre pieniądze

  • Autor: AT/portalspozywczy.pl
  • Data: 22-12-2017, 14:08
- Do Chin nie z każdą żywnością da się wejść. Nawet z naszą konwencjonalną, bo i po co. Powinniśmy sprzedawać im produkty luksusowe, które wciąż są niedostępne w Chinach, a na które istnieje duże zapotrzebowanie - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Paweł Krajmas, prezes Stowarzyszenia „Polska Ekologia”, właściciel Zakładu Mięsnego „Jasiołka” w Dukli, firmy produkującej wędliny tradycyjne i ekologiczne.
Prezes
Paweł Krajmas - prezes Stowarzyszenia „Polska Ekologia”, fot. "Polska Ekologia"

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Prezes "Polskiej Ekologii" zwraca uwagę, że rosnąca zamożność chińskiego konsumenta powoduje wzrost popytu na żywność ekologiczną.

- Chińczycy poczuli siłę pieniądza, w związku z czym zaczęli szukać zdrowia. Mają duży problem z chorobami układu pokarmowego, zwłaszcza raka jelita grubego. A jeśli ma się pieniądze, szuka się rozwiązań alternatywnych, żeby nie jeść non stop konserwantów, tylko zadbać o swoje zdrowie. Chińczycy zaczynają też wyjeżdżać i widzą, że na świecie to trochę inaczej wygląda. I to przekładają na wizję swojego rynku - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • ekolog 2017-12-23 12:30:25

    w sobotę JASIOŁKA sprzedaje na BOBAZAR kiełbasy ekologiczne, następnie w niedzielę już na zwykłym targowisku te same wyroby z za pół ceny jako tradycyjne prawdziwy Polski biznesmen

    Odpowiedz
  • Tadeusz 2017-12-27 16:19:28

    Kochani ekolodzy Miejsce sprzedaży polskiej żywności ekologicznej powinno być w Polsce. Tutaj trzeba edukować społeczeństwo od dziecka jaka jest różnica między żywnością tzw konwencjonalną a ekologiczną my bardziej powinniśmy dbać o zdrowie polskiego społeczeństwa bo tutaj też ze zdrowiem nie jest najlepie.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!