Partnerzy portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu
Mięso

Prezes Regis: Czeka nas dalszy rozwój dań gotowych i półproduktów kulinarnych

Jeszcze 10 lat temu we Francji dania gotowe i wędliny wyglądały tak jak obecnie w Polsce. Obecnie działy z wędlinami są tam znacznie krótsze, a półki uginają się od wygodnych w użyciu, nowoczesnych dań gotowych i półproduktów kulinarnych - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Bogusław Achinger, prezes firmy Regis.

Prezes Regis: Czeka nas dalszy rozwój dań gotowych i półproduktów kulinarnych

Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
Data: 12-04-2010, 12:50

Co ciekawe, dania gotowe produkują we Francji często zakłady mięsne, które szybko zaadaptowały się do zmian w wymaganiach konsumentów. - W związku ze zmianą zwyczajów i stylu życia w Polsce również będzie rósł segment żywności typu convenience, tutaj też staramy się odpowiadać na ten trend dostarczając surowce i półprodukty dla producentów dań gotowych i żywności wysoko-przetworzonej - mówi prezes firmy Regis. - Właśnie nasi klienci z branży przetwórstwa mięsnego do swej oferty zaczęli już wprowadzać ten asortyment - dodaje.

Zwraca uwagę, iż obok tradycyjnych czysto polskich smaków, konsumenci dań gotowych oczekują od producentów tego typu produktów innowacyjności, dużego wyboru asortymentowego i różnorodności smakowej ale przede wszystkim stawiają na wysoką jakość. - Kolejnych szans dla naszej firmy upatrujemy w rozwoju sprzedaży dodatków i mieszanek do produkcji w branży mleczarskiej, która jest obecnie bardziej rentowna niż mięsna - ocenia Bogusław Achinger.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Bogusław Achinger RSS ALERT    /    Regis RSS ALERT    /    branża mięsna RSS ALERT    /    mleczarstwo RSS ALERT    /    przyprawy RSS ALERT    /    dania gotowe RSS ALERT    /    convenience RSS ALERT

KOMENTARZE (1)

  • a.krynicki@innexim.pl 2010-04-12 17:49:16
    wysoka jakość to między innymi rentgenowska kontrola zanieczyszczeń, kontrola napełnienia opakowań, właściwe oznakowanie i zamknięcie opakowania. Wszystko to jest możliwe przy zastosowaniu rentgenowskich detektorów zanieczyszczeń. Adam Krynicki www.innexim.pl

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.238.240.197
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!