• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

Prezes SRW RP: Konsumentów mięsa i wędlin trzeba edukować

Lekiem na całe zło w polskim handlu jest konieczność wszechstronnej edukacji konsumentów - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Janusz Rodziewicz, prezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP.
  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 23-04-2010, 12:13
Prezes SRW RP: Konsumentów mięsa i wędlin trzeba edukować

Janusz Rodziwicz podkreśla, że konsumenci powinni być tak przygotowani, by decydować o ostatecznym wyborze produktów najwyższej jaskości. - Towar markowy, wyprodukowany na bazie jednolitego systemu jakości, powinien być najbardziej poszukiwanym na rynku. Fundusze promocji, klastry i podobne rozwiązania powinny być katalizatorem takiego wspólnego systemu jakości, który służyłby budowaniu marki ogólnopolskiej - mówi prezes SRW RP. - Tę wspólną markę należy tworzyć w nieprzerwanym łańcuchu. Poczynając od rolników poprzez producentów żywca, przetwórców mięsa i wędlin, po klientów - ze szczególnym uwzględnieniem w tym systemie roli nowoczesnego handlu. Czyli jednym słowem - integracja. I tylko taki system dobrej, zintegrowanej współpracy może naszej branży wyjść na dobre - ocenia Rodziewicz.

Powiązane tematy:

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • key 2010-04-23 12:29:32

    A może łatwiej byłoby powrócić do PN i BN w przetwórstwie mięsa. Szlag trafia człowieka jak widzi w sklepie kabanosy po 8,99 PLN/kg... Może tędy droga Panie Prezesie?

    Odpowiedz
  • martin190 2010-04-23 18:16:08

    Lepiej jednak edukować personel; w szczególności sklepów, który nie potrafi zachować podstawowych zasad higieny i beztrosko miesza w procedurze sprzedaży mięso i produkty mięsne /wędliny etc../ Dlatego kupuję wyłącznie mięso i wolę sam je poddać obróbce termicznej. Przynajmniej skrócę łańcuch zagrożenia mikrobiologicznego. Pozdrawiam

    Odpowiedz
  • konsument 2010-04-24 11:26:50

    a moze nie produkowac g.............. tylko normalnie ? ale to sie nie oplaca , prawda ?

    Odpowiedz
  • Łukasz M 2010-04-24 14:18:30

    Z całym szacunkiem, bez podtekstów do Pana martina190 co to jest łańcuch mikrobiologicznych zagrożeń?

    Odpowiedz
  • Łukasz M 2010-04-24 14:18:31

    Z całym szacunkiem, bez podtekstów do Pana martina190 co to jest łańcuch mikrobiologicznych zagrożeń?

    Odpowiedz

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!