Prezes ZM Mościbrody: W sektorze mięsnym mogłyby powstać grupy producenckie
- Autor: Barbara Woźniak, portalspozywczy.pl
- Data: 19-12-2013, 13:22

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Połączenie przy obecnej koniunkturze na rynku mięsa jest dla nas raczej mało prawdopodobne. Natomiast możliwe jest inna rozwiązanie. W PROW na przyszły okres programowania należałoby uwzględnić wsparcie dla tworzenia silnych grup producenckich, takich jakie z powodzeniem działają np. w branży owocowo-warzywnej - mówi w wywiadzie dla serwisu portalspozywczy.pl Krzysztof Borkowski.
- W ich ramach poszczególni właściciele tworzą spółkę albo spółdzielnię dając jakieś udziały. Tworzą silną grupę, budują wspólną mroźnię, wspólną chłodnię, wspólne miejsce pakowania i konfekcjonowania. Taka współpraca przynosi ogromne korzyści biznesowe - dodaje.
komentarze (1)
Ta wypowiedź jasno pokazuje że posłowie w Polsce chcą tworzyć prawo wyłącznie dla swoich potrzeb.
Odpowiedz