Prezes ZPM Henryk Kania: Rośnie znaczenie certyfikatów potwierdzających jakość
Od dłuższego czasu obserwujemy wzrost zainteresowania zagranicznych firm certyfikatami potwierdzającymi jakość. Grupa Henryk Kania jest w posiadaniu certyfikatów HACCP, IFS i BRC, co umożliwia jej funkcjonowanie u dużych odbiorców na terenie Unii Europejskiej - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Henryk Kania, prezes ZPM Henryk Kania S.A.

- Certyfikat QAFP jest kolejnym, który podkreśla politykę jakości naszej firmy. Liczymy na to, że zespół działań podjętych przy certyfikacji zakładu umożliwi nam w bieżącym roku na pozyskanie kilku liczących się klientów z zagranicy jak i rozwój sprzedaży u naszych obecnych odbiorców - mówi Henryk Kania. - Certyfikat QAFP podkreśla misję naszej firmy opartej na najwyższej i potwierdzonej jakości - dodaje.
Podkrśla, że ostatnie działania firmy są odpowiedzią na coraz bardziej wymagający rynek, który nie uznaje kompromisów. - Certyfikat QAFP jest tym bardziej istotny, że gwarantuje najwyższą jakość nie tylko na etapie produkcji, rozbioru czy uboju, certyfikat ten daje gwarancję również na to, że kontrola jakości rozszerzona została o chów zwierząt użytych do produkcji jak i ich selektywny dobór - zwraca uwagę Henryk Kania. - Jestem przekonany, że konsument przykłada dużą uwagę do spożywanych produktów a jego świadomość i wiedza w zakresie technologii żywienia jest coraz większa, dlatego też Grupa Henryk Kania jest gwarantem usług na najwyższym poziomie - zaznacza.
