Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Producent wegańskiej jajecznicy ma apetyt na mięso z probówki

  • Autor: AT
  • Data: 05-07-2022, 19:03
Eat Just Inc., amerykański producent substytutów mięsa i jaj, zbuduje największą fabrykę do produkcji mięsa hodowanego w laboratorium w Azji - donosi Bloomberg.
Producent wegańskiej jajecznicy ma apetyt na mięso z probówki
Eat Just Inc., amerykański producent substytutów mięsa i jaj, buduje największą fabrykę do produkcji mięsa hodowanego w laboratorium w Azji. fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Eat Just wchodzi w produkcję mięsa z probówki

Eat Just Inc., amerykański producent substytutów mięsa i jaj, zbuduje największą fabrykę do produkcji mięsa hodowanego w laboratorium w Azji - donosi Bloomberg.

Zakład ma zostać otwarty w pierwszym kwartale 2023 roku w Singapurze. Eat Just przekonuje, że fabryka będzie w stanie wyprodukować "dziesiątki tysięcy funtów mięsa z komórek". Ma być to największa na świecie miejsce, gdzie produkuje się tzw. mięso z probówki.

Dalsza część artykułu (81%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!