• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

Prof. Pisula: Mięso trzeba produkować pod wymagania kupującego

Niska jakość mięsa wieprzowego jest problemem nie tylko polskim, ale całej Unii Europejskiej - mówi prof. Andrzej Pisula z SGGW.
  • Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
  • Data: 26-04-2010, 15:17
Prof. Pisula: Mięso trzeba produkować pod wymagania kupującego

Metody wzmożonej intensyfikacji produkcji trzody chlewnej doprowadziły do tego, że zwierzęta są ubijane w wieku od czterech i pół do pięciu miesięcy. - To sprawia, że jakość mięsa jest zupełnie inna od tej, do której jesteśmy przyzwyczajeni - powiedział prof. Pisula do przedstawicieli branży mięsnej zgromadzonych na konferencji "Bezinwestycyjne zwiększanie efektywności pracy zakładów mięsnych" zorganizowanej przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.

Przyspieszenie procesu produkcji jest powodem zmiany opinii konsumentów o mięsie wieprzowym. - UE od siedmiu lat prowadzi bardzo intensywne badania nad poprawą jakości wieprzowiny - tłumaczy Andrzej Pisula. - Wyprodukować można wszystko. Trudniej jest sprzedać. Stanowisko Unii jest wyraźne: trzeba produkować pod wymagania kupującego - dodaje.

więcej informacji:

Powiązane tematy:

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • ryba 2010-04-26 15:21:20

    nie zabijajmy zwierząt

    Odpowiedz
  • telewidz 2010-04-27 21:33:34

    ja tam bardzo lubię mięso, jak dobrze zrobione czemu nie

    Odpowiedz

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!