Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Prognozy Komisji Europejskiej dotyczące rynku trzody chlewnej w 2020 r.

  • Autor: farmer.pl
  • Data: 21-08-2020, 12:10
Pandemia Covid-19 i związane z nią skutki gospodarcze są decydującym czynnikiem dla obecnego rozwoju rynku - również trzody chlewnej. Kryzys koronawirusa gwałtownie wstrząsnął również europejskim rynkiem trzody chlewnej. Komisja Europejska przedstawiła prognozy dotyczące dalszego rozwoju rynku.
Prognozy Komisji Europejskiej  dotyczące rynku trzody chlewnej w 2020 r.
fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

KE oczekuje, że produkcja wieprzowiny w UE 27 nieznacznie wzrośnie w 2020 r. w tym samym czasie konsumpcja gwałtownie spadnie o prawie 3 procent.

Pandemia Covid-19 i związany z nią wpływ ekonomiczny są decydującym czynnikiem w bieżącym rozwoju rynku. W UE łańcuch żywnościowy okazał się szczególnie odporny, pisze Komisja Europejska w swojej średniookresowej perspektywie rynków rolnych. Rolnicy i przetwórcy nadal dostarczali żywność w tych trudnych czasach. Supermarkety i sklepy spożywcze były otwarte przez cały okres lockdownu.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!