Promar rozbudowuje zakład produkcyjny w Zawierciu
- Autor: po
- Data: 20-04-2017, 13:24

10 kwietnia 2017 roku odbyła się uroczystość wmurowania kamienia węgielnego.
Dzięki tej inwestycji w zakładzie zainstalowane zostaną zaawansowane technologie obróbki przypraw i ziół. Wykonanie prac budowlanych powierzono śląskiej firmie Kris-Bruk. Zakończenie rozbudowy planowane jest na listopad bieżącego roku.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
- Docelowo chcemy, by w zakładzie znalazło pracę nawet 110 osób. – mówi Paweł Świerkula, vice-prezes PPH Promar - To bardzo ważny etap rozwoju firmy, który zaowocuje nowymi produktami oraz jeszcze lepszym dopasowaniem do aktualnych wymagań klientów - dodaje.
Promar specjalizuje się w produkcji dodatków do żywności takich jak: mieszanki przyprawowe, aromaty, sosy, dodatki funkcjonalne. Swoje produkty dostarcza do branży mięsnej, rybnej, mleczarskiej, chipsów i snacków oraz dań gotowych.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
EKIPA Holding inwestuje w drogerię online. Na celowniku są start-upy i spółki e-commercowe
-
Spomlek szykuje inwestycję i szuka wykonawcy
-
49 proc. funduszy Private Equity planuje nowe inwestycje
-
Wkrótce na rynku pojawi się pierwszy polski rzemieślniczy wermut Dragma
-
Turniej tenisowy branży spożywczej powrócił po pandemicznej przerwie
-
Dystrybutor win z dużą inwestycją. "Budujemy zaplecze do rozwoju"
-
ekonomiczny poniedziałek
3 kluczowe wydarzenia w maju w branży spożywczej i handlu
-
Fan Drops – Fanex wprowadza nową linię sosów mrożonych
-
Rząd chce pobudzać działalność inwestycyjną firm
-
Sos Trinidad Scorpion – „piekielna” nowość od Roleski
komentarze (0)