Partnerzy portalu
partner portalu partner portalu partner portalu partner portalu

Partner serwisu

partner serwisu
Mięso

Promar wystartował z budową nowego zakładu

We wtorek 16 września w Zawierciu miała miejsce uroczystość wmurowania kamienia węgielnego pod budowę nowego zakładu dodatków do żywności firmy Promar. Obiekt ma zostać oddany do użytku w trzecim kwartale 2015 r.

Promar wystartował z budową nowego zakładu
Wizualizacja nowego zakładu Promaru (fot. mat. prasowe)

Autor: portalspozywczy.pl
Data: 20-09-2014, 10:16

- Są trzy powody, dla których zdecydowaliśmy o budowie nowego zakładu - powiedział Paweł Świerkula, dyrektor generalny Działu Dodatków i Materiałów Opakowaniowych Promar. - Po pierwsze, kluczowe są rosnące wymagania klientów, związane z zarządzeniem jakością i bezpieczeństwem produkcji żywności. Po drugie, chcemy zapewnić jak najlepsze warunki dla rozwoju pracowników. I po trzecie, moce produkcyjne, które zamierzamy w sposób zdecydowany zwiększyć - dodał.

Jak zapewniają przedstawiciele firmy, nowy zakład powstaje w oparciu o najwyższe standardy bezpieczeństwa produkcji żywności. Wdrożone zostaną systemy BRC i IFS oraz nowoczesne rozwiązania technologiczne. Inwestycja realizowana jest w Zawierciu w Strefie Aktywności Gospodarczej (specjalny obszar wyznaczony dla inwestorów).

Budowany obiekt będzie miał powierzchnię całkowitą ponad 6000 mkw., na których rozlokowana zostanie hala produkcyjna, magazynowa oraz część socjalno-biurowa. Pierwsze maszyny na teren budowy wjechały w sierpniu bieżącego roku. Generalnym wykonawcą budowy jest katowicka spółka Pro-Invest.

Podobał się artykuł? Podziel się!

więcej informacji:

Paweł Świerkula RSS ALERT    /    Promar RSS ALERT    /    Pro-Invest RSS ALERT    /    nowy zakład Promar RSS ALERT    /    dodatki do żywności  RSS ALERT    /    inwestycje w branży spożywczej RSS ALERT

KOMENTARZE (0)

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 34.239.172.52
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!