Rodziewicz, SRW RP: Sieci handlowe sprzedają mięso poniżej kosztów produkcji
- Autor: farmer.pl
- Data: 21-11-2019, 13:58

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Janusz Rodziewicz przyznał, że sytuacja małych i średnich zakładów mięsnych w Polsce jest trudna od lat.
- Podwyżka cen wieprzowiny miała dodatkowy negatywny wpływ. Trudno nam dostać się do sieci handlowych, a nawet jak niektóre zakłady się dostaną to są pod ogromną presją. Próbujemy ją zmniejszyć rozmawiając z UOKiK. Przedstawiamy dowody na to, że sieci sprzedają mięsa poniżej kosztów, szczególnie popularne jak schab czy karkówka. 9,99 zł/kg to cena dumpingowa i poniżej kosztów wytworzenia. Sieci ściągają klienta nienaturalnie niską ceną - mówi.
komentarze (0)