Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Rynek drobiu. Produkcja w UE spada, Brazylia bije rekordy

  • Autor: Adam Tubilewicz
  • Data: 07-02-2023, 16:48
Komisja Europejska ogłosiła, że w 2022 roku produkcja mięsa drobiowego w krajach Wspólnoty spadła najprawdopodobniej o 1 procent. Co więcej, KE prognozuje, że w 2023 roku można się spodziewać, że skurczy się ona o kolejne 0,4 procent.
Rynek drobiu. Produkcja w UE spada, Brazylia bije rekordy
Rynek drobiu. Produkcja w UE spada, Brazylia bije rekordy. fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Produkcja drobiu w UE spada

Spożycie mięsa drobiowego w Europie jest jednak stabilne i niezmiennie od kilku lat wynosi około 23,3 kg na mieszkańca.

Jak wskazuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, głównymi powodami spadku produkcji w Unii Europejskiej mają być wysokie koszty produkcji oraz wyjątkowo silny atak grypy ptaków.

Dalsza część artykułu (81%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!