Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Sokołów podsumowuje 2020 rok: Dobre wyniki w czasie pełnym wyzwań

  • Autor: Portalspozywczy.pl
  • Data: 03-12-2020, 11:25
W mijającym roku pojawiły się wyjątkowe wyzwania. Były one związane zarówno z pandemią koronawirusa, jak i rozprzestrzeniającym się nadal wirusem ASF, mocno dotykającym całą branżę mięsną. W tej sytuacji Grupa Sokołów zwiększyła przychody ze sprzedaży o 3 proc. w porównaniu z rokiem 2019 oraz uzyskała zysk operacyjny lepszy od zaplanowanego o 2 proc.
Sokołów podsumowuje 2020 rok: Dobre wyniki w czasie pełnym wyzwań
Bogusław Miszczuk, prezes Sokołowa podsumował 2020 rok. fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

W ocenie prezesa Sokołowa najbardziej istotnym wyzwaniem dla spółki w 2020 r. jest trwająca pandemia koronawirusa.

- Wywołała ona dynamiczne zmiany w niemal każdym obszarze rzeczywistości – życiu społecznym, funkcjonowaniu rynku, działalności przedsiębiorstw. Już w najwcześniejszym jej stadium, priorytetem firmy stało się zapewnienie szczególnej ochrony pracownikom. Wdrożonych zostało wiele dodatkowych rozwiązań, służących zwiększeniu bezpieczeństwa wszystkich zatrudnionych w Grupie Sokołów i zachowaniu ciągłości produkcji. Czujemy wielką odpowiedzialność, jaka spoczywa na nas jako na jednym z czołowych producentów żywności w kraju. Zapewnienie ciągłości produkcji i bezpieczeństwo naszych pracowników traktujemy jako zadania o strategicznym znaczeniu. Dbamy o to, by niezależnie od sytuacji, dostawy żywności z naszych zakładów były stałe i regularne, a nasze produkty niezmiennie dostępne dla klientów - wskazuje Miszczuk.

Dalsza część artykułu (84%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Tom 2020-12-04 09:24:49

    Jak się od chłopa żywiec kradnie po 3 zł to można się rozwijać. Jeszcze jak z kilograma mięsa kupionego po 3żł robi się 2 kg gotowego trującego wyrobu i sprzedaje po 40 zł to można kozaczyć

    Odpowiedz
  • Kaya 2021-03-19 22:24:35

    Przykro że się osiąga dobre wyniki .Tylko kto Tak naprawdę pracuje na sukces .Proponuję prezesowi żeby przejrzał się wypuszczonym buldogom którzy wyrzucają nieuczciwie wieloletnich pracowników w nieuczciwy sposób. .Ceny jak z kosmosu ,żywiec taki tani A w waszych sklepach masakra ludzie wchodzą i się śmieją .Ale to napewno nasza wina sprzedswcy . Zatrudnić buldoga i niech straszy mi z ktoś ucieknie. Narobić stanowisk dyrektorów i pożal się Boże koordynatorów którzy straszą i nastawiona jednych pracowników na drugich CZY wracamy do PRL.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!