Sokołów wprowadza linię wolno gotowanych dań z wołowiny
Dania z wołowiny wolno gotowane to nowa propozycja w asortymencie Sokołowa. W tej linii znaleźć można: policzki wołowe w sosie własnym, gulasz wołowy w stylu meksykańskim, gulasz z daktylami, żeberka w sosie winnym oraz żeberka w sosie pieczeniowym.

Sokołowskie dania z wołowiny wolno gotowane są najpierw marynowane w odpowiedniej kompozycji przypraw i dodatków. Następnie są długo gotowane (przez 8 godzin) w temperaturze ok. 80°C. Specjalne opakowanie próżniowe, w którym mięso jest gotowane, pozwala na „zamknięcie” smaku i aromatu wewnątrz oraz utrzymanie struktury mięsa. Wszystkie produkty z tej linii nie zawierają dodatku substancji konserwujących.
Asortyment dań wołowych wolno gotowanych Sokołów obejmuje: Policzki wołowe w sosie własnym (klasyczne w smaku, niezwykle delikatne), Gulasz wołowy w stylu meksykańskim (z warzywnymi dodatkami, w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli, marchewki, selera, groszku, fasolki szparagowej zielonej oraz papryki), Gulasz z daktylami (o oryginalnym smaku, z daktylami, cynamonem i imbirem), Żeberka w sosie pieczeniowym (o tradycyjnym, popularnym smaku), Żeberka w sosie winnym (z dodatkiem aromatycznego rozmarynu).
Dania wołowe wolno gotowane Sokołów są wyjątkowo proste w przyrządzeniu – wystarczy je podgrzać w odpowiedniej temperaturze, w garnku z wodą lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.
Dania te są dostępne w sieciach handlowych (Aldi, Auchan, Carrefour), w Delikatesach Sokołów oraz w hurtowniach Sokołów.
Sugerowana cena detaliczna:
Ok. 24,99 – 29,99 za kg


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.