Sokołów wprowadza nową linię mięsnych przekąsek
Sokołów poszerza asortyment Snack&Chips wprowadzając nową i wyjątkową linię chrupiących przekąsek mięsnych CHRUP#US. Pierwszymi produktami w linii są suszone powietrzem plasterki Salami Chips w dwóch wersjach smakowych Classic i Chilli.

- Wychodząc naprzeciw rynkowym trendom, firma Sokołów proponuje przekąski mięsne w zupełnie nowej formie – CHRUP‘US Salami Chips. To plasterki salami suszone powietrzem. Dzięki tej nowoczesnej technologii CHRUP‘US przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Ta metoda produkcji pozwala również na zachowanie wszystkich walorów smakowych salami. Nie występują niepożądane zmiany, które można zaobserwować w przypadku technologii wykorzystującej smażenie w tłuszczu. – Znane z oferty Sokołowa Salami Chips, dzięki wykorzystaniu procesu suszenia powietrzem, zyskały zupełnie nową charakterystykę, niespotykaną do tej pory dla tego typu produktów – podkreśla Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A.
- Dziś konsumenci są bardzo otwarci na innowacje, również jeśli chodzi o artykuły spożywcze i Sokołów, jako jeden z liderów rynkowych, odpowiada na te oczekiwania. Jednocześnie zadbaliśmy o odpowiednią wartość odżywczą naszej najnowszej propozycji - dodaje.
CHRUP‘US Salami Chips zawierają 246 g mięsa na 100 g produktu gotowego. Chipsy CHRUP‘US są bezglutenowe.
- To kolejny krok w rozwoju naszej oferty przekąsek mięsnych – dodaje Krzysztof Kawecki. - Z całą pewnością sukcesywnie będziemy poszerzać nasz asortyment w tym zakresie. Już teraz trwają prace nad wprowadzeniem kolejnych nowości przekąskowych.
CHRUP‘US Salami Chips są dostępne w hurtowniach i Delikatesach Sokołów.
Ceny:
CHRUP‘US Salami Chips Klasyczne – ok. 3,99 zł/op. (cena promocyjna)
CHRUP‘US Salami Chips Chilli – ok. 3,99 zł/op. (cena promocyjna)
