Spiżarnia Rydzyńska – Rodzinne tradycje sposobem na mięsny biznes
- Autor: portalspozywczy.pl
- Data: 17-02-2017, 14:26

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Spiżarnia Rydzyńska Sp. z o.o. to dwa sklepy: w Łodzi i Konstantynowie Łódzkim. Wszystko zaczęło się jednak od domowej spiżarni w rodzinnej miejscowości, w której wychował się Michał Błaszczyk, właściciel.
- Rydzyny to niewielka wieś w gminie Pabianice, ok. 20 km od Łodzi. Spędziłem tam niemal całe dzieciństwo. Tata pracował jako leśniczy. W wolnych chwilach polował i wspólnie z mamą przygotowywał pyszną dziczyznę. Dom był zawsze otwarty, życie toczyło się wokół stołu. Coraz więcej gości pytało o możliwość zakupu naszej kiełbasy z dzika. W prywatnych rozmowach wskazywali z jednej strony na niską jakość mięsa dostępnego na rynku, a z drugiej na wysokie ceny certyfikowanych, ekologicznych wyrobów. Był to dla mnie pierwszy impuls do założenia firmy – mówi.
komentarze (0)