Suempol wprowadza łososia pacyficznego Chum
- Autor: informacja prasowa
- Data: 17-01-2018, 09:56

Propozycja firmy Suempol to produkt będący połączeniem wolno żyjącego dzikiego łososia chum, poławianego u wybrzeży Alaski, soli i naturalnego dymu bukowego. Produkt ten posiada certyfikat MSC, który oznacza, że łososie pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk. Gwarantuje też, że ryby pochodzą tylko z legalnych i pewnych źródeł oraz są prawidłowo oznakowane.
Działalność rodzinnego przedsiębiorstwa Suempol, założonego w 1989 roku w Bielsku Podlaskim przez Urszulę i Edwarda Siecińskich, charakteryzuje przekonanie, że to co naturalne smakuje najlepiej. Dlatego łosoś dziki Chum wędzony na zimno, plastrowany, 100g, podobnie do większości produktów firmy Suempol, nie zawiera sztucznych konserwantów czy wzmacniaczy smaku.
Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
więcej informacji:
Powiązane tematy:
-
Polski Karp ma już 10 lat. Branża wskazała priorytety na przyszłość
-
Zielenica: 2022 rok zaskakuje nas wzmożonym popytem
-
Rosja w sporze z Japonią o ryby. Ten konflikt trwa już ponad pół wieku
-
Policja szuka amatora konserw rybnych. Ukradł ze sklepu całą paletę
-
JBB z nowościami na grilla
-
JBB odświeża opakowania Polanek
-
Hummus z indyka. Indykpol poszerza ofertę!
-
Status państwowego instytutu badawczego dla Instytutu Rybactwa Śródlądowego
-
Lidl Polska rusza z testem nowych produktów we współpracy z Sushi Tokio
-
Dlaczego warto kupować ryby hodowlane?
- Firmy spożywcze i handlowe w I półroczu: przejęcia, inflacja, wojna
- Co będzie gdy mleczarniom zabraknie energii?
komentarze (0)