Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Superdrob redukuje zużycie wody w produkcji mięsa

  • Autor: informacja prasowa
  • Data: 16-06-2020, 14:43
Grupie Kapitałowej SuperDrob od 2017 roku udało się zaoszczędzić, w zależności od procesu, od 20 do 50 proc. wody na kilogram mięsa. Dane obejmują zakłady w Lublinie, Karczewie i Łodzi.
Superdrob redukuje zużycie wody w produkcji mięsa
Superdrob redukuje zużycie wody w produkcji mięsa. fot. mat. pras.

- Jesteśmy firmą świadomą, która chce działać odpowiedzialnie. Dlatego też wśród naszych priorytetów znalazła się kwestia ograniczenia zużycia wody w każdym z naszych zakładów. Zdajemy sobie sprawę z tego, jak cennym bogactwem naturalnym jest woda, stąd prowadzone inwestycje mające na celu optymalizację jej zużycia i umożliwienie ponownego wykorzystania - powiedział Kamil Woźnica, specjalista ds. CSR w SuperDrob SA.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!