• partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Partnerzy portalu

SuperDrob zorganizował "Kuchnię Supertrampkarza" dla dzieci

W styczniu i lutym firma SuperDrob zorganizowała w Karczewie warsztaty kulinarno-edukacyjne „Kuchni SuperTrampkarza”. Do współpracy zaproszono cztery kluby z powiatu otwockiego, które na co dzień są partnerami firmy SuperDrob.
  • Autor: informacja prasowa
  • Data: 24-02-2020, 15:03
SuperDrob zorganizował
Zajęcia w ramach "Kuchni SuperTrampkarza" SuperDrobu zorganizowano w styczniu i lutym 2020 roku, fot. mat. pras.

W showroomie przy zakładzie SuperDrobu w Karczewie gościli zawodnicy z Mazura Karczew, Józefovi Józefów, Vulcanu Wólka Mlądzka i UKS Żagle. Każdy z klubów wyróżnił jedną drużynę, która miała okazję wziąć udział w serii trzech warsztatów dla młodych sportowców. Teoria + praktyka. W całym przedsięwzięciu wzięło udział około 140 osób.

Poszerzenie świadomości żywieniowej i wiedzy dotyczącej zdrowej i zbilansowanej diety, szczególnie wśród młodych sportowców, jest dla nas bardzo ważnym wyzwaniem. Dzięki programowi warsztatów „Kuchnia młodego trampkarza” możemy realizować tę misję i pokazujemy, że w DNA firmy spożywczej jest budowanie świadomości żywieniowej - informuje producent.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Podczas warsztatów poruszono tematy związane z odpowiednim nawodnieniem, regeneracją i odżywianiem. Zaserwowano również dania z Kurczaka Sielskiego - sztandardowego produktu SuperDrobu.

Każdy z klubów wyróżnił jedną drużynę, która miała okazję wziąć udział w serii trzech warsztatów dla młodych sportowców. Spotkania składały się z dwóch części: wykładowej – ułatwiającej przyswojenie wiedzy dotyczącej zdrowego żywienia oraz warsztatu kulinarnego. Ze względu na duże różnice wśród zawodników (najmłodsi byli z rocznika 2012, najstarsi z 2003), każda drużyna miała wykłady dostosowane do ich wieku i możliwości. 

Przekazywana w przystępny sposób wiedza dotycząca zdrowego odżywiania, ale również bezpieczeństwa i higieny w kuchni, dopełniana była w trakcie części kulinarnej.

- Robiliśmy zdrowe izotoniki i koktajle przedtreningowe z buraków (przez część zawodników nazywane ze względu na kolor koktajlami truskawkowymi). W ramach regeneracji po wysiłku fizycznym kleiliśmy kulki mocy i chyba udało nam się przekonać dzieciaki, że daktynella może być zdrowszym, ale równie smacznym, zamiennikiem znanego kremu do kanapek - informuje Olga Sosnowska z SuperDrobu.
 
Warsztat z odżywiania wyglądał trochę inaczej niż pozostałe. Tutaj gościli również rodzice, którzy mieli wykłady dotyczące edukacji konsumenckiej i tego jak mogą wspierać rozwój i odżywianie swoich sportowców. Wstęp Olgi Sosnowskiej, zajmującej się edukacją w firmie SuperDrob, miał rozwiać krążące w społeczeństwie mity dotyczące mięsa drobiowego, a także przekazać podstawową wiedzę dotyczącą mądrych zakupów, odpowiedniego przechowywania i przyrządzania mięsa, oraz bezpieczeństwa i higieny w kuchni.

Powiązane tematy:

Partner serwisu
  • partner serwisu
subskrybuj portalspozywczy.pl

Portal Spożywczy: polub nas na Facebooku



Obserwuj Portal Spożywczy na Twitterze


NEWSLETTER

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami naszego portalu.

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Socjolog 2020-02-25 09:37:47

    Warto inwestować w młodzież, sport i zbilansowane jedzenie!

    Odpowiedz

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco!

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!