Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

SuperDrob zorganizował pierwszy Food Tweetup (zdjęcia)

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 13-03-2019, 09:47
Firma SuperDrob S.A. zorganizowała pierwszą edycję wydarzenia Food Tweetup. W warszawskiej siedzibie firmy spotkali się branżowi dziennikarze, analitycy rynku, liderzy społeczno-polityczni, a także obserwatorzy branży i przedsiębiorcy aktywni na platformie Twitter. Uczestnicy rozmawiali o wyzwaniach w branży drobiarskiej i rolno-spożywczej.
SuperDrob zorganizował pierwszy Food Tweetup (zdjęcia)
Fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Food Tweetup składał się z dwóch części. W pierwszej kolejności zaprezentowano najważniejsze wyzwania w branży drobiarskiej i spożywczej w latach 2019-2020. Przedstawione zostały również możliwości biznesowe oraz komunikacyjne, jakie daje platforma Twitter. Później odbyła się część kuluarowa, podczas której wymieniano informacje i opinie o branży spożywczej.

- Tweetup to spotkanie użytkowników Twittera. To doskonała okazja na to, aby komentatorzy, eksperci, dziennikarze i liderzy branży mogli się poznać w świecie realnym. Jak można było się przekonać, w Polsce Twitter to nie tylko polityka, ale również #AGRO #FMCG #FOOD. Nasz Tweetup pokazał, że Twitter jako platforma społecznościowa skupia wiele interesujących osób związanych z produkcją żywności jako strategicznego zasobu państwa. Warto się wymieniać opiniami o wyzwaniach naszej branży, do których obecnie należą takie tematy jak: sprawa konsolidacji na rynku, budowania silnych marek rolno-spożywczych, edukacji konsumenckiej oraz zrównoważonego rozwoju producentów spożywczych i rolników. Goście docenili bezpośredni dostęp do ekspertów z firmy i branży – mówi Łukasz Zając, PR manager w SuperDrob.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!