Systemy IT eliminują pomyłki w branży mięsnej
- Autor: Łukasz Rawa, portalspozywczy.pl
- Data: 30-03-2015, 15:53

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Bez systemu informatycznego pozwalającego nie tylko na rejestrowanie, ale również na wspomaganie procesu kompletacji i aktywną kontrolę na wszystkich etapach od pojemnika, przez paletę do załadunku samochodów i finalnie zezwolenia na jego wyjazd, realizacja zamówień była by bardzo trudnym zadaniem. - Zastosowanie systemu pozwala na unikanie pomyłek – podkreśla Leszek Mikołajczak. - Stele rośnie zainteresowanie rozwiązaniami klasy MES, na które składa się między innymi zastosowanie terminali dotykowych połączonych z oprogramowaniem wagowym czy miernikami parametrów takich jak temperatura czy klasa mięsności – dodaje.
- Coraz większą popularnością cieszą się rozwiązania znakowania wyrobów, czego wymagają już coraz mniejsi odbiorcy. Oczekiwania te odnoszą się do bardzo różnych sposobów znakowania z indywidualnymi oznaczeniami. To w powiązaniu z bardzo skomplikowanym procesem realizacji zamówień jest sporym wyzwaniem. Odpowiada na nie indywidualne znakowanie wyrobów pod klienta sterowane z centralnego systemu informatycznego – zaznacza.
komentarze (1)
ciekawe czy zatrudniają choć jednego UX Designera
Odpowiedz