Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Systemy jakości to przyszłość produkcji żywności w Polsce

  • Autor: portaspozywyczy.pl
  • Data: 13-06-2017, 20:15
Systemy jakości to szansa zarówno dla producentów, którzy otrzymują wyższą cenę za swój produkt, ale także dla konsumenta, którzy ma pewność, że jego produkt został wyprodukowany w powtarzalnej jakości, nad którą czuwa urzędowa kontrola żywności. Doświadczenia Francji czy Austrii, gdzie konsumenci praktycznie nie kupują żywności bez znaku jakości pokazują, że jest to słuszny kierunek - mówili uczestnicy debaty zorganizowanej przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.
Systemy jakości to przyszłość produkcji żywności w Polsce

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Andrzej Czubała, prezes zarządu Centrum Jakości AgroEco Sp. z o.o. przypomniał, że systemy jakości w produkcji żywności istniały już w II Rzeczypospolitej, np. w produkcji boczku.

- W systemie jakości chodzi o przekazanie informacji klientowi, że produkt jest wytwarzany w określonym standardzie jakościowym, ma powtarzalną jakość i że jest nadzorowany przez jednostkę trzecią lub grupę, która jest w stanie potwierdzić zgodność produkcji z określonymi wymaganiami - dodaje.

Dalsza część artykułu (92%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!