Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
  • partner portalu
Mięso

Szef KRD: Otwarcie rynku RPA to szansa dla polskiego drobiu

  • Autor: portalspozywczy.pl
  • Data: 28-06-2016, 13:52
- Otwarcie rynku RPA dla Polski, która jest obecnie liderem produkcji mięsa drobiowego w Unii Europejskiej to szansa na pozyskanie nowego, bardzo obiecującego kierunku sprzedaży dla rodzimego drobiu. Warto jednak pamiętać, że współpraca ta może nie należeć do najłatwiejszych i będzie uwarunkowana wieloma czynnikami - mówi Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa.
Szef KRD: Otwarcie rynku RPA to szansa dla polskiego drobiu
Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa. fot. mat. pras.

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Jak zauważa Dominiak, Afryka Południowa jest jednym z kluczowych importerów drobiu na świecie.

- Do tej pory tylko kilka państw z Unii Europejskiej miało możliwość sprzedaży swoich produktów do tego kraju. Warto pamiętać, że współpraca z RPA może nie należeć do najłatwiejszych i będzie uwarunkowana wieloma czynnikami, m.in. niedawnym ponownym otwarciem granic RPA dla drobiu ze Stanów Zjednoczonych oraz silną pozycją tamtejszej branży drobiarskiej - dodaje.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!