Ten rynek będzie bramą do Azji dla polskiego drobiu? "Smakuje bardziej niż z Brazylii i USA"
- Autor: op. AT
- Data: 02-06-2023, 20:16

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl
Hongkong bramą do Azji dla polskiego drobiu?
25 maja w Warszawie odbyło się seminarium poświęcone wykorzystaniu Hongkongu jako bramy na rynki azjatyckie dla mięsa drobiowego. Spotkanie stanowiło element kampanii „Drób z europejskim paszportem” zainicjowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa.
Seminarium zorganizowano dla producentów i eksporterów mięsa drobiowego z UE, w tym z Polski, na rynki Chin i Hongkongu. Wystąpili na nim eksperci w zakresie weterynarii i handlu m.in. zastępca Głównego Lekarza Weterynarii dr Paweł Meyer oraz Anna Dowgiałło z warszawskiego Biura Hongkong Trade Development Council.
komentarze (0)