Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Mięso

Ten rynek będzie bramą do Azji dla polskiego drobiu? "Smakuje bardziej niż z Brazylii i USA"

  • Autor: op. AT
  • Data: 02-06-2023, 20:16
Polska eksportuje drób do Hongkongu dopiero od kilku lat, ale uzyskał on już bardzo pozytywną opinię. (...) Smak i ogólna jakość waszej gęsiny oraz innego drobiu są dla nas bardziej akceptowalne niż tego z USA czy Brazylii - mówiła ekspertka z Hongkongu podczas spotkania z branżą w Warszawie.
Ten rynek będzie bramą do Azji dla polskiego drobiu?
HongKong będzie bramą do Azji dla polskiego drobiu? fot. shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Hongkong bramą do Azji dla polskiego drobiu?

25 maja w Warszawie odbyło się seminarium poświęcone wykorzystaniu Hongkongu jako bramy na rynki azjatyckie dla mięsa drobiowego. Spotkanie stanowiło element kampanii „Drób z europejskim paszportem” zainicjowanej przez Krajową Radę Drobiarstwa.

Seminarium zorganizowano dla producentów i eksporterów mięsa drobiowego z UE, w tym z Polski, na rynki Chin i Hongkongu. Wystąpili na nim eksperci w zakresie weterynarii i handlu m.in. zastępca Głównego Lekarza Weterynarii dr Paweł Meyer oraz Anna Dowgiałło z warszawskiego Biura Hongkong Trade Development Council.

Dalsza część artykułu (87%) jest dostępna dla zarejestrowanych subskrybentów serwisu, którzy wykupili dostęp do usługi "Strefa premium". lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (0)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!