Partnerzy portalu
  • partner portalu
  • partner portalu

Tradycyjne wędzonki bezpieczne po 1 września 2017 roku!

  • Autor: Farmer.pl
  • Data: 10-01-2017, 16:24
Do czasu zmiany przepisów będzie obowiązywało obecne odstępstwo w sprawie możliwości przekroczenia norm benzoapirenu w wędzonych produktach mięsnych.
Tradycyjne wędzonki bezpieczne po 1 września 2017 roku!
Fot. Shutterstock

Szukasz magazynu do wynajęcia. Zobacz ogłoszenia na PropertyStock.pl

Komisja Europejska, Dyrekcja Generalna ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności kapituluje: zapowiada ponowną ocenę najwyższych dopuszczalnych poziomów WWA w przypadku mięsa wędzonego tradycyjnie i produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie.

Ocena ta zapowiadana jest na początek 2017 roku. Po przedstawieniu przez państwa członkowskie danych z monitorowania i sprawozdania z wprowadzania dobrych praktyk wędzarniczych nastąpi ich ocena – a po uwzględnieniu wyników dyskusji i oceny Komisja dopuszcza możliwość zmiany przepisów dotyczących odstępstwa dla produktów wędzonych tradycyjnie.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!